Gruppeterapi
Hvad er gruppeterapi?
Gruppeterapi er en behandlingsform, hvor du indgår i et fællesskab med andre, der står over for lignende udfordringer. Sammen med en terapeut skaber gruppen et trygt og støttende rum, hvor du kan dele dine tanker og følelser, arbejde med dine udfordringer og lade dig inspirere af andres oplevelser og perspektiver.
Hvordan foregår gruppeterapi?
En typisk gruppe består af 4-8 deltagere, som mødes regelmæssigt i en fastlagt periode. Gruppen ledes af en til to terapeuter, der faciliterer samtalerne og sikrer, at alle får mulighed for at deltage i et respektfuldt og støttende miljø. Temaerne for samtalerne kan være forudbestemte eller opstå ud fra deltagernes behov og ønsker.
Hvad kan du få ud af gruppeterapi?
I gruppeterapi får du mulighed for at spejle dig i andre og opdage, at du ikke står alene med dine problemstillinger. Det kan give en følelse af fællesskab og lindring at høre, hvordan andre tackler lignende udfordringer. Samtidig skaber gruppens dynamik et unikt læringsmiljø, hvor du kan få nye indsigter, perspektiver og strategier til at håndtere dine egne udfordringer.
Et trygt sted til vækst og forandring
Gruppeterapi giver ikke kun mulighed for at arbejde med personlige udfordringer – det skaber også rum til at udvikle selvindsigt, opbygge tillid og styrke relationelle færdigheder. Mange oplever, at det at være en del af en gruppe giver mod og motivation til at skabe varige forandringer i livet.
Forskellige typer gruppeterapi
Vi tilbyder forskellige former for gruppeterapi, herunder:
- Sorggrupper for dem, der har mistet en nærtstående eller er pårørende til en alvorligt syg
- Gruppeterapi til pårørende, der har nærtstående som lider af funktionsnedsættelser; herunder demens, hjerneskade, parkinson, sclerose mv.
- Grupper med fokus på selvværd og relationelle udfordringer
- Mindfulness-baserede grupper til stresshåndtering og selvomsorg
- Gruppeterapi til unge (15-25 år)
- Gruppeterapi til mennesker med milde til svære funktionsnedsættelser
Til de forskellige typer af gruppeterapi kan dyreassisteret terapi, via Støttepoter, inkorporeres.
Hvis du overvejer gruppeterapi, er du velkommen til at kontakte os for at høre mere om aktuelle grupper og finde den rette for dig.
